Japán szelet




 Tészta:

40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
12 dkg margarin
3 tojássárgája

Ezeket összegyúrom annyi tejföllel, amennyit felvesz a tészta. A tésztát 3 részre osztom, vékonyra kinyújtom (kb. 3-4 mm), a tepsi hátoldalára teszem, de mielőtt sütőbe rakom, a 3 tojásfehérjét 15-20 dkg porcukorral felverem, majd az 1/3-át rákenem az első lapra. A tojásos habra tehetünk diót, mogyorót, mandulát, vagy akár kókuszreszeléket is. Előmelegített sütőben addig sütöm, míg a tojásos hab aranybarna nem lesz.

Krém:
2 csomag csokoládés pudingpor
5 dl tej
25 dkg vaj
15 dkg porcukor

A 2 csomag pudingot 5 dl tejben megfőzöm, majd hagyom teljesen kihűlni. Közben 25 dkg vajat 15 dkg porcukorral kikeverek simára, a végén a két masszát összekeverem, együtt jól kihabosítom, és ezzel töltöm meg a lapokat. Én jó bőven megszórtam mandulaforgáccsal, és darabos diót is szórtam rá díszítésként.

Farkasné Joó Ibolya receptje.



Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!



Forrás és még több recept:
 http://webcukraszda.hu/japan-szelet-3/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...