Megosztás
A házias ízek szerelmeseinek ajánlom ezt a könnyen elkészíthető finomságot.
Hozzávalók:
10 főtt tojás
50 dkg megtisztított burgonya
20 dkg liszt
1 tojás
1 teáskanálnyi őrölt fokhagymapor
2 evőkanál olaj
1 evőkanál tejföl
só, bors
3 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
A 10 tojást megfőzzük, majd félretesszük. Közben a megtisztított burgonyát is megfőzzük, összetörjük és hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük a lisztet, a nyers tojást, a tejfölt, az olajat és a fűszereket, majd jól összedolgozzuk. 10 adagra osszuk a tésztát és mindegyik közepébe egy meghámozott főtt tojást teszünk. Ha kisebb golyókat akarunk készíteni, a tojásokat ketté is vághatjuk, de ebben az esetben a tésztát már 20 adagra kell osztanunk. |
Mikor a golyókat megformáltuk, ha szükséges egy
kevés olajjal átkenjük őket és beleforgatjuk a zsemlemorzsába. Majd
forró olajban kisütjük, papírtörlőre tesszük, hogy lecsöpögjön a
zsiradék és már kínálhatjuk is.
Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
Forrás itt található: