Megosztás
Az egyik legfincsibb tiramisu recept, ha már meguntad a snassz ízeket, ezt próbáld ki!
Hozzávalók a laphoz:
35 dkg kakaós keksz
5 dkg darált dió
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál vaj
0,5 dl langyos tej
A krémhez:
2 tasak vaníliás pudingpor 1 l tej 7 evőkanál cukor 3 dl habtejszín 2 evőkanál porcukor A tetejére:
5 dkg csokoládé reszelék
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor |
Elkészítése:
A kekszet apróra törjük és az alap hozzávalóival együtt egy tálba tesszük, majd robotgéppel összedolgozzuk. A felét lekapcsolható oldalú sütőformába tesszük, jól elsimítjuk és hűtőbe tesszük. A pudingport, a cukrot és a tejet összekeverjük és megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a habot is felverjük és belekeverjük a porcukrot, a kihűlt pudinggal jól összedolgozzuk és a krém felét a kekszes alapra halmozzuk. A kekszes massza második felét óvatosan eloszlatjuk rajta, nem baj ha nem egyenletes, mert miután lehűtjük ettől még szeletelhető lesz. A maradék krémet ráhalmozzuk. A kakaóport és a csokoládéreszeléket összekeverjük és a tetejére szórjuk, majd legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük. Mikor szilárddá válik, óvatosan szeletelhetjük.
Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
A kekszet apróra törjük és az alap hozzávalóival együtt egy tálba tesszük, majd robotgéppel összedolgozzuk. A felét lekapcsolható oldalú sütőformába tesszük, jól elsimítjuk és hűtőbe tesszük. A pudingport, a cukrot és a tejet összekeverjük és megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a habot is felverjük és belekeverjük a porcukrot, a kihűlt pudinggal jól összedolgozzuk és a krém felét a kekszes alapra halmozzuk. A kekszes massza második felét óvatosan eloszlatjuk rajta, nem baj ha nem egyenletes, mert miután lehűtjük ettől még szeletelhető lesz. A maradék krémet ráhalmozzuk. A kakaóport és a csokoládéreszeléket összekeverjük és a tetejére szórjuk, majd legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük. Mikor szilárddá válik, óvatosan szeletelhetjük.
Forrás itt található: