Hamis tiramisu – fincsi ízek, sütés nélküli édes élvezet, nem a megszokott recept!


Megosztás

  
 




Az egyik legfincsibb tiramisu recept, ha már meguntad a snassz ízeket, ezt próbáld ki!

Hozzávalók a laphoz:
35 dkg kakaós keksz
5 dkg darált dió
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál vaj
0,5 dl langyos tej

A krémhez:
2 tasak vaníliás pudingpor
1 l tej
7 evőkanál cukor
3 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor

A tetejére:
5 dkg csokoládé reszelék
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor


Elkészítése:
A kekszet apróra törjük és az alap hozzávalóival együtt egy tálba tesszük, majd robotgéppel összedolgozzuk. A felét lekapcsolható oldalú sütőformába tesszük, jól elsimítjuk és hűtőbe tesszük. A pudingport, a cukrot és a tejet összekeverjük és megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a habot is felverjük és belekeverjük a porcukrot, a kihűlt pudinggal jól összedolgozzuk és a krém felét a kekszes alapra halmozzuk. A kekszes massza második felét óvatosan eloszlatjuk rajta, nem baj ha nem egyenletes, mert miután lehűtjük ettől még szeletelhető lesz. A maradék krémet ráhalmozzuk. A kakaóport és a csokoládéreszeléket összekeverjük és a tetejére szórjuk, majd legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük. Mikor szilárddá válik, óvatosan szeletelhetjük.

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...