Habkönnyű és ínycsiklandó csokis-vaníliás réteges finomság


Megosztás

 

 


Guszta, ízletes, csábító. Az ízek tökéletes harmóniáját tapasztalhatod meg, ha megkóstolod ezt a  sütit. Kár lenne kihagyni :-)

Hozzávalók:
Tészta:

120 g apróra vágott dió
45 g kristálycukor
60 g vaj
120 g liszt


Sajtkrémes bevonat:

200 g lágy krémsajt
120 g porcukor (60 g, ha nem szereted a nagyon édeset)
2,5 dl habtejszín


Vanília puding:
1 zacskó instant vanília puding
6 dl tej (ha sűrűbbet szeretnél, akkor 4,5 dl)


Csoki puding:
1 zacskó instant csoki puding
6 dl tej (ha sűrűbbet szeretnél, akkor 4,5 dl)

Legfelső réteg:
4,5 dl habtejszín
csoki forgács




Elkészítés:
180 fokra melegítjük elő a sütőt.
Sütőpapírral kibélelünk egy 20 cm x 30 cm-es sütőtálat.
Egy keverőtálban összemixeljünk a tészta összes hozzávalóját, majd, ha összeállt a massza, jól belenyomkodjuk a sütőtálba.
Nagyjából 20 percig sütjük.

A vaníliapudingot elkészítjük a csomagoláson olvasott instrukciók szerint. A csokipudingot is elkészítjük a csomagoláson olvasott instrukciók szerint. Egy tálban összemixeljük a habtejszínt, a cukrot és a krémsajtot. Addig mixeljük, amíg laza állagú nem lesz.
Kihűtjük a tésztát. A krémsajtos réteget a tésztára öntjük. Erre jön a csokis réteg, majd a vaníliás. Mindezt megkoronázzuk a tejszínhabos masszával és megszórjuk csoki forgáccsal.
Pár órán keresztül a hűtőben tároljuk, hogy kicsit összeérjenek az ízek


Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...