Ellenállhatatlan Mississippi sütemény édes szájúaknak



 




Hozzávalók:
Tészta:

120 olvasztott vaj vagy margarin
240 g kristálycukor
60 g cukrozatlan kakaópor
4 nagy tojás (enyhén felverve)
1 teáskanál vanília aroma
1 csipet só
180 g liszt
180 g apróra vágott dió
300 g pillecukor

Csokimáz:
500 g szitált porcukor
1 dl tej
30 g lágy vaj
40 g cukrozatlan kakaópor



Elkészítés:
1. Egy nagy keverőtálban összekeverjük a vajat és a következő 5 hozzávalót. Belekeverjük a lisztet és a diót.
2. Egy 40 cm x 25 cm-es sütőtálba beleöntjük a masszát.
3. 180 fokon 20-25 percig sütjük a tésztát, majd fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
4. Kivesszük a sütőből és a meleg tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk a pillecukrokat. Visszatesszük a sütőbe és még 5 percig sütjük.


5. A csokimáz minden összetevőjét kézi mixerrel összekeverünk, amíg egyenletes mázat nem kapunk. Összefőzzük az egészet.  A süti tetejét leöntjük a csokimázzal.
6. Egészen kihűtjük a sütit, majd kockákra vágva tálaljuk.

Elkészítése itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...