Csokoládés sütemény, valódi főtt csokoládékrémmel! Csodálatos ez a krém,finomabb mint a hab alapúak!



 


Hozzávalók a tésztához:
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 tojás
  • 1 kiskanálnyi sütőpor
  • 3 evőkanál főtt kávé
Hozzávalók a krémhez:
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg barna cukor
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 12dkg vaj
A díszítéshez:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 teáskanálnyi vaj
  • 5 dkg csokoládéreszelék
Elkészítése:
Tálba tesszük a hozzávalókat és robotgéppel összedolgozzuk, ha a tészta sűrűvé vált kivajazott sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percen át sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd ketté vágjuk. Közben elkészítjük a krémet.
A lisztbe keverjük a kakaóport és a cukrot, majd habosra keverjük a tojást és összedolgozzuk vele. Felhígítjuk tejjel és lassan kis lángon elkezdjük főzni, egészen addig amíg krémessé válik. A krémet főzés közben folyamatosan kevergetni kell, hogy ne legyen csomós. Mikor elkészült, kihűtjük és ha langyos belekeverjük a vajat. A tésztát belocsoljuk a kávéval, majd megkenjük a krémmel. Közben a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és belekeverjük a teáskanálnyi vajat, ezzel vonjuk be a süteményt. A tetejére csokoládéreszeléket szórunk és már tálalhatjuk is.
Tipp: Amennyiben a sütemény külsejét is a krémmel szeretnénk bevonni, érdemes legalább másfélszeres adagot készíteni belőle.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...