Csokoládés keksztorta sütés nélkül! Fantasztikusan finom és hamar elkészíthető!



 


Hozzávalók:
  • 60 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg töltetlen kakaós keksz
  • 2 dl tej
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg barna cukor
A mázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg keserű csokoládé
  • 1 teáskanálnyi vaj
  • 3 evőkanál habtejszín
Elkészítése:
A kétféle kekszet és az étcsokoládét apróra tördeljük. A vajat, a cukrot, a kakaóport és a tejet jól összekeverjük és lassú tűzön szirupot főzünk belőle. Nem kell forrni hagyni! Egy kerek sütőformát kibélelünk fóliával és beletesszük a kekszet. Mikor a szirup elkészült összedolgozzuk vele és jól megnyomkodjuk, hogy álljon össze. 1 órán át hűtőben pihentetjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a vajat és a tejszínt. A keksztortát kivesszük a formából, levesszük róla a fóliát megkenjük a csokoládé mázzal. Fél órára visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy megkeményedjen a máz és már szeletelhetjük is.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...