Megosztás
Hozzávalók a laphoz:
20 dkg vaníliás keksz
5 dkg vaj
3 evőkanál habtejszín
2 tasak vaníliás cukor
5 dkg vaj
3 evőkanál habtejszín
2 tasak vaníliás cukor
A krémhez:
30 dkg mascarpone 4 dl habtejszín 2 tasak habfix 4 evőkanál porcukor 2 banán A tetejére: 1 banán 5 dkg étcsokoládé 1 teáskanálnyi vaj |
A kekszet összetörjük és
belekeverjük a vajat, a habtejszínt és a vaníliás cukrot is, majd egy
tortaformába tesszük. Jól nyomkodjuk meg, hogy álljon össze. A
habtejszínt felverjük és belekeverjük a habfixet. A banánt pépesítjük,
majd elkeverjük a mascarponével és a cukorral. Az egészet összedolgozzuk
a habbal. A krémet a tortaformába tesszük a kekszes alapra. A banánt
felkarikázzuk, a tetejére rakjuk, a csokoládét megolvasszuk és
belekeverjük a vajat, majd a tetejére csorgatjuk. Legalább 2 órán át
hűtőben tároljuk, majd szeletelhetjük.
Forrás itt található: