Hozzávalók:
0,5 dl tej
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
25 dkg darált keksz
20 dkg vaj
2 ek cukrozatlan kakaópor
5 dkg étcsokoládé
1 ek vaj
Egy folpackkal kibélelt szögletes formába belenyomkodjuk a kakaós
masszát szépen egyenletesen, ennek a tetejére következik a diós massza.
Szépen elsimítjuk a tetejét, majd bevonjuk a vajjal felolvasztott
étcsokoládéval.
Hűtőben tároljuk. Kockákra vágva kínáljuk.
0,5 dl tej
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
25 dkg darált keksz
20 dkg vaj
2 ek cukrozatlan kakaópor
5 dkg étcsokoládé
1 ek vaj
Elkészítés:
A tejet a cukorral felforraljuk. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a vajat, a kekszet és a diót. Felezzük el a tölteléket, és az egyik felébe keverjük bele a kakaót. Mindkét massza állaga kézzel formázható állagú legyen. Ha szükséges tegyünk bele még egy kevés kekszet vagy lágyítsuk kevés tejjel. |
Hűtőben tároljuk. Kockákra vágva kínáljuk.
Forrás itt található: