Baileys szelet



 


Hozzávalók:

Tészta:
4 tojás
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 dl kávé

Krém:
3 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg mogyorós cappuccino-por
rum ízlés szerint
1,5 dl tejföl
5-6 dkg porcukor


Elkészítése:
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, egyenként hozzáadom a tojások sárgáját folytonos keverés közben, majd a többi hozzávalót is belekeverem. Sütőpapírral bélelt sütőlapra simítom (24 × 22 cm), és 180°C-on 15-20 percig sütöm. Amikor kihűlt a tészta, rásimítom a krémet. Ehhez a tejszínt a vaníliás cukorral és a porcukorral felverem, majd a felverés után hozzákeverem a rumot, a cappuccino-port és a tejfölt.

 A tésztára rákenem a krémet, a tetejét tejszínrózsákkal, csokival és citromfűvel díszítem.
Domján Mária receptje.

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...