Amerikai krémes





 Nagyon finom, pihe-puha könnyű süti!

Tészta:

7 tojássárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
13 evőkanál víz


A krémhez:

7 tojásfehérje
9 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej

Díszítéshez:

4 dl habtejszín (Hulala vagy Meggle)
csokoládéreszelék


Elkészítése: 
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgájához. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, egy kis liszttel megszórjuk, majd beleöntjük a masszát és kb. 180°C-on 20 percig sütjük.
A tojásfehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük. A pudingot a maradék cukorral a tejben sűrűre főzzük. A tűzről levéve beleforgatjuk a habot és a tészta tetejére simítjuk. Kb. 10 percig még visszatesszük sülni 180°C-on.
Ha kihűlt a tészta, a tejszínt kemény habbá verjük és rákenjük. A tetejét csokoládéreszelékkel díszítjük.
Kiss Imréné Magdi receptje.


Oszd meg te is!



Elkészítéséért kattints az alábbi linkre:
http://webcukraszda.hu/amerikai-kremes-4/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...